Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в
Коментари Харесай

Премиерът Денков отива в Царево, ще участва в заседанието на кризисния щаб

Министър-председателят акад. Николай Денков ще взе участие в съвещанието на спешния щаб в община Царево по отношение на бедственото състояние в резултат на изобилните превалявания и мощния вятър в района. В 19 часа през днешния ден ще се състои брифинг за медиите в постройката на общината, оповестиха от държавната осведомителна работа.

 

На място към този момент са екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи. В преодоляване на следствията от бедствието се включват и модулни формирования за битка с естествени бедствия от Министерство на защитата. 

 

Министерският съвет е в непрекъсната връзка с кмета на Царево и регионалния шеф.

 

Заради наводнения и интензивни превалявания в община Царево бе обявено бедствено положение със заповед на кмета Георги Лапчев. Чрез включване на предупредителните сирени към популацията се насочва апел за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат наранени от прииждащи води. Говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева уточни, че към незабавния телефон 112 са подадени голям брой сигнали от региона на Царево за бедстващи хора и наводнени хотелски комплекси. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР